lørdag den 21. juni 2014

Afrejsen til Frankrig

Så er Tour'en skudt igang!

Bilen blev læsset med cykelgrej og bagage og Jan kom med den store cykel anhænger!
En smart fleksibel holder til 3 cykler!

Skulle have været tidligt i seng.....men det trak lidt ud inden alt det praktiske var på plads!
Og kl 03.15 varslede vækkeuret at nu var det tid at stå op.... Umenneskeligt tidspunkt at stå op på! Men når nu både Bjarne, Morten og Jan ville stå og spejde efter "taxi'en" kl 04.00 - ja så skulle det gå lidt tjept....og det gjorde det så!

Ann-Mona var sød at stå op sammen med mig og smøre boller og lave kaffe til turen! Dejligt at have en forstående kæreste, der "nurser" en så tidsplanen ikke skrider unødigt!

Kl 04.00 er det ikke trafikken der forsinker en i Odense - to taxi'er blev det til på turen til Jan's bopæl. Uden megen forsinkelse sad både Jan og jeg på vej til næste stop - hos Bjarne og Morten. Også de var (så) friske ... Omstændighederne taget i betragtning.

Så endelig kl 04.30 gik de sydover. Den dansktyske grænse blev krydset kl 06.00 og så gik det ellers deruda' med indlagte pauser. Medbragte boller blev indtaget og chaufførerne blev skiftet. Jeg tog det første træk, hvorefter Bjarne tog over. Efter endnu en "bollepause" satte Jan sig i førersædet og vi andre spændte sikkerhedsselerne ekstra godt - for i skrivende stund kører vi gennem Kassel bakkerne og det kuperede landskab i det sydligere Tyskland.
Her mødte vi vores første "kø" på Autobanen ...et trafikuheld fik det hurtigt til at sande til.

Men så hjælper det at høre "Hansi Hinterseer" over radio West Deutsche Rundfunk! Så klarer man da gerne timevis af kø'er på Autobanen....!





Den næste kø skyldes et uheldigt sammentræf for os at die Böhsen Onkelz holdt deres reunien koncert på Hockenheim motorbanen - og vi landede midt i 100.000 festglade og gale tyske fans på Autobahnen.





Og videre kunne vi høre om nedtællingen til Die Deutsche National Manschafts WM-kamp mod Ghana ( i 33 graders varme og 80% luftfugtighed - så ved vi hvorfor Tyskland måske taber kampen )

Jeg fik leget lidt med GoPro kameraet på vej sydpå - så måske resulterer det i et par dynamiske klip på Blog'en!

Undervejs får jeg også læst lidt bjerg-cykel litteratur: Jesper Ralbjergs " Tyve Tinder i TOUR de FRANCE ( med undertitlen "En kør-selv-guide fra L'Alpe d'Huez til Mont Ventoux" ).

Det er munter læsning hvor Jesper Ralbjerg skriver om egne oplevelser - forberedelserne til bjergturene og oplevelser på selve turen. Denne bog kan jeg varmt anbefale enhver cykel entusiast der kaster sig ud i dette eventyr..... det er at tage kampen op mod en eller flere af Tour de France bjerg etapperne.

Citat fra forberedelserne til "La Marmotte" - cykelløbet over Col du Glandon, Col du Galibier og L'Alpe d'Huez.

Jesper's bror Kim har overtalt Jesper til at deltage i spinningtræning i Fitness.dk hvor de har en instruktør ud over det sædvanlige. Det skulle vise sig at være en underdrivelse!

"Instruktøren Kim står med ryggen til os, og på hans tjæresorte cykeltrøje står skrevet:

"Det er jo ikke Fårup Sommerland, det her!"  Det giver ikke så meget mening, men før jeg når at filosofere yderligere over den dybere liggende betydning, har min bror kaldt Kim hen til os, og han spørger nu:

"Kim hvad var det du lavede i Frankrig for et par år siden?" Svaret er på en gang sindsygt imponerende og slet og ret bare sindsygt! To år tidligere har Kim gennemført en 10-dobbelt Iron-man! Ikke nok med det, han er sgu også blevet nummer 2 i konkurrencen.

Jeg spørger lige dele befippet og betaget hvor meget sådan en 10-dobbelt jernmand egentlig er? 38 kilometer svømning, 1.800 kilometer cykling og 422 kilometer løb kommer det promte.

Okay, hvor lang tid tog det så, får jeg fremstammet, og regner med at det må have taget det meste af 14 dage. Lige over 8 døgn, svarede han og ligner mest af alt en mand, der bare venter på chancen for en ny 10-dobbelt torturprøve så han kan blive nummer 1.  .......

og lige inden Kim starter med at træne vores 90 minutters spinnerhold siger han:

"Og dem af jer der ikke har prøvet at køre med mig før, så er mine timer at sammenligne med et mordforsøg!" citat slut.

Og det blev den hårdeste "tur" Jesper nogensinde havde trænet spinning på før - efterfølgende spurgte Jesper om Kim ville hjælpe ham med forberedelses træningen til "la Marmotte" - Kim svarede positivt ja og i bogen fortæller Kim således videre hvorledes "La Marmotte" blev gennemført!

Som sagt en god inspirationskilde og stærkt anbefalesværdig bog -  for alle der godt kunne tænke sig at prøve kræfter med bjergene i Frankrig.


Vi har dog klaret optakten til vores tur på mindre spektakulær vis ... men vi har selvfølgelig stadig at kunne bevise . "Yes we can"




Dagens Blog blev skrevet færdigt på et hotel i Schweiz - nær Geneve. Vi blev indlogeret i går - og efter aftensmaden - "De 4 årstiders pizza !!!!" .......



nåede vi at følge en spændende WM-kamp mellem Tyskland og Ghana. En god kamp, hvor Ghana satte tyskerne under pres. 2-2 blev kampens resultat. Så tyskerne er som vanligt videre til næste runde!

Bjarne var på en frisk foto rekronoserings runde næste morgen før morgenmaden og han fandt gu' hjælpe mig en flyver i baghaven. Schweiz ærværdige luftvåbens Mirage jager!




Efter morgenmaden, der følger efter udgivelsen af dagens blog indlæg, kører vi forventelig videre forbi Geneve søen og ned til vores slut-destination Bourg d'Oisans.

.....forsættelse følger!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar